Energielabel C kantoorpanden

Per 1 januari 2023 is ieder kantoorgebouw verplicht minimaal energielabel C te hebben. Deze verplichting is een maatregel opgesteld door de rijksoverheid ten gunste van een energieneutraal Nederland. Dit energielabel geeft aan hoe duurzaam en energiezuinig een pand is. Een mogelijke oplossing om aan deze verplichting te voldoen, is het plaatsen van zonnepanelen op uw kantoorpand. Onze Zon Nederland is er om u volledig te ontzorgen.

De Regionale Energie Strategie (RES) verplicht meer bedrijven zich bezig te houden met maatregelen die hun CO2 uitstoot verminderen en duurzame energie opwerkken. Zo ook de hierboven beschreven eis om vanaf januari 2023 minimaal aan label C te voldoen. Onze Zon Nederland begrijpt dat dit niet tot uw kernactiviteiten behoort en dat u ondanks de waarde die hecht aan verduurzaming, uw tijd liever besteedt aan waar u echt goed in bent. Onze zon Nederland wil drempels voor zonne-energie wegnemen, en daarom nemen wij dit hele proces graag voor u uit handen. Dit doen wij onder andere door het van A tot Z regelen van uw eigen zonnedak. Van quickscan, tot financiering en van realisatie tot onderhoud. 

Onze Zon tovert uw dak om tot meer dan de bovenkant van uw gebouw, namelijk tot een duurzaam dak dat actief energie opwekt, die lokaal wordt gebruikt en bijdraagt aan het behalen van uw verplichte energielabel.

Hoewel het bijdragen aan de energietransitie al een prachtig doel is, is het ook financieel voordelig. Onze Zon Nederland betaalt namelijk een vergoeding voor het gebruik van het dak.  Het maakt het ook mogelijk voor buurtgenoten om zonnepanelen aan te schaffen. De deelnemers ontvangen dan jaarlijks een vergoeding uit de opbrengt van de opgewekte stroom.

bleiswijk-7._MKB_bedrijven_zonnepanelen_zakelijk-e1632825520620.jpg
energielabel-1

De voordelen voor u:

Deze verplichting geldt voor alle kantoorpanden die:

De regionale energiestrategie

Uit cijfers van de rijksdienst voor ondernemend Nederland blijkt dat 60% van de kantoorpanden in Nederland nog niet aan ‘de minimaal label C eis’ voldoet.

Weet u niet of u aan deze eis voldoet en wilt u weten welk energielabel uw kantoorpand nu heeft? Doe dan de check op de website EP-online

Hoe spoediger u alles omtrent deze nieuwe eis geregeld heeft, hoe beter. Zo kunnen alle werkzaamheden in uw kantoorpand gewoon voortgezet worden per 1 januari 2023. Werk aan de winkel dus!

Bent u naar de mogelijkheden? Plan hieronder een gratis adviesgesprek in met onze adviseur en start met bijdragen aan de energietransitie.