Deelnemers

Wil jij ook bijdragen aan het tegengaan van de klimaatverandering? Dan is dit jouw kans! 

Niet op ieders dak kunnen zonnepanelen, maar wel iedereen kan zijn/haar eigen energieverbruik verduurzamen met zonnepanelen. 

Hoe werkt dit? Naast dat zonnepanelen op jouw eigen dak liggen, kunnen deze ook op het dak van een gebouw elders in de buurt. In dit laatste geval, word je lid van Onze Zon Nederland, hiermee draag je al bij aan de verduurzaming omdat wij met meer leden nóg meer daken kunnen beleggen met zonnepanelen en zo de energietransitie versnellen.

Je kunt dan een of meerdere zonnepanelen aan schaffen. Hiervoor ontvang je dan een jaarlijkse vergoeding voor een periode van 15 jaar. Hoewel het bijdragen aan de energietransitie al reden genoeg is om mee te doen, bieden wij ook een mooi rendement op uw investering in zonnepanelen. Deze investering heb je snel terugverdiend, de vergoeding die je hierna ontvangt is dan pure winst. 

Hiernaast kun je er ook nog voor kiezen de door jou opgewekte stroom thuis geleverd te krijgen.

Weet u een geschikt dak bij u in de buurt? Meld hem dan aan via de onderstaande knop.

Het proces

westergasfabriek 010 (2)
Stap 1

De start

Uw VvE/corporatie en Onze Zon maken een afspraak en het project wordt gestart.

Stap 2

Dakcheck

Hieruit volgt de quickscan om te bekijken wat er mogelijk is en een dakovereenkomst wordt gesloten

Stap 3

De financiën

Wij dienen een subsidieaanvraag in, er geldt een beslistermijn van 13 weken. Als deze goedgekeurd is, komt er een beschikking, waarmee een lening kan worden verkregen

Stap 4

Deelnemers

Bewoners en buurtgenoten kunnen meedoen aan het project. Deelnemers sluiten een overeenkomst met Onze Zon en betalen voor deelname

Stap 5

Uitvoer

Na het verkopen van alle panelen, begint Zonnefabriek aan de uitvoer. De panelen worden gelegd en de energieaansluiting wordt aangelegd.

Stap 5

Bijdragen

U begint met het bijdragen! Niet alleen aan een beter milieu maar ook aan uw eigen portemonnee, door de besparing.